Rakennustapaselostus

YLEISTÄ
As Oy Liedon Sepänkoti on vapaarahoitteinen rivitaloyhtiö. Yhtiö muodostuu kahdesta yksikerroksisesta rivitalosta (talot A ja B), neljästä autokatoksesta sekä teknisestä tilasta. Rakennuksissa on yhteensä 8 asuinhuoneistoa. Autopaikkoja on yhteensä 16.

Tontti

Kohde sijaitsee Liedon kunnassa yhtiön omistamalla tontilla, Ilmarisen kylässä, korttelin 34036 tontilla 2.

Piha ja autopaikat

Asunnoille osoitetut autokatokset ja autopaikat on osoitettu asemapiirustuksessa. Autopaikkojen sähkön kulutus on huoneiston mittauksen kautta. Piha-alueet varusteineen on esitetty asemapiirustuksessa.

Yleiset tilat

Kohteeseen rakennetaan tarvittavat tekniset tilat.

Asunto varastot

Kaikilla huoneistoilla on lämpöeristämätön varasto asunnon sisäänkäynnin yhteydessä.

 

RAKENNETEKNIIKKA

Perustukset ja runko
Rakennusten perustukset ja kantavat alapohjat tehdään betonirakenteisina ja kantavat runkorakenteet puurakenteisina rakennesuunnitelmien mukaisesti.

Ulkoseinät ja julkisivut

Ulkoseinien pintamateriaalina on pääosin lautaverhoilu.

Ikkunat

Huoneistojen ikkunat ovat tehdasmaalattuja puu/alumiini-ikkunoita valmistajan vakioheloin.

Ulko-ovet

Ulko-ovet ja lasiliukuovet ovat tehdasvalmisteisia vakio-ovia valmistajan vakioheloin.

Julkisivun täydennysosat

Huoneistojen terassit ovat puurakenteisia.

 

YLÄPOHJARAKENTEET

Yläpohja

Talot ovat lapekattoisia, joiden kantavat rakenteet ovat puurakenteisia. Vesikatteena on saumattu tummanharmaa teräspelti.

 

TÄYDENTÄVÄT SISÄOSAT

Sisäovet

Huoneistojen väliovet ovat tehdasmaalattuja vakiolaakaovia. saunan ovi on kokolasinen. Kaikki ovet ovat vakiorakenteisia, valmistajan vakioheloin.

Kevyet väliseinät

Huoneistojen väliseinät ovat pääosin metalli-/puurankaisia kipsilevyseiniä. Kosteiden tilojen seinät ovat tyyppihyväksyttyjä levyrakenteisia seiniä.

 

SISÄPINNAT

Lattiat

Asuintiloissa on tammilankkulaminaatti. Pesuhuoneessa, saunassa ja erillisessä WC:ssä on lattialaatoitus. Tuulikaapissa on laminaatti.

Seinät

Kuivien tilojen seinät tasoitetaan ja maalataan. Pesuhuoneen, wc:n ja kodinhoitotilan seinät laatoitetaan, keittiön ylä- ja alakaappien välit lasia tai harmaata betonijäljitelmää. Saunan seinät paneloidaan.

Katot

Alaslasketut levykatot ovat tasoitettuja ja valkeaksi maalattuja, muuten kuivien tilojen katot ovat ovat valkeita ruiskutasoitettuja. Pesuhuoneen, saunan, kodinhoitotilan ja erillisen wc:n katot paneloidaan.

RAKENNUSVARUSTEET

Kalusteet ja varusteet

Asunnoissa on tehdasvalmisteiset kalusteet erillisen kalustesuunnitelman mukaisesti. Kalusteet ovat melamiinirunkoisia ja kalusteiden ovet ovat maalattua MDF-levyä. Keittiön työpöytävaloina on yläkaappien alapintaan asennettavat LED-valaisimet. Keittiön ja kodinhoitotilan työpöydät ovat laminaattia ja niissä on upotetut altaat. Kaikissa huoneistoissa on tilavaraus pyykinpesukoneelle ja kuivausrummulle. Kylpyhuoneessa on allas, allaskaappi ja peili sekä lasinen suihkuseinä. Erillisissä wc-tiloissa on allas ja peili.

Kodinkoneet

Keraaminen liesi, astianpesukone, jääpakastinkaappi 1 kpl. Saunassa on sähkökiuas.

 

TALOTEKNIIKKA JA LIITTYMÄT

Vesi ja viemäri

Yhtiö liitetään Liedon kunnan vesijohto- ja viemäriverkostoihin. Yhtiössä on asuntokohtainen kylmän ja lämpimän veden mittaus.

Lämmitys

Kohteen lämmitys toteutetaan maalämmöllä. Asunnoissa on vesikiertoinen lattialämmitysverkosto.

Ilmanvaihto

Rakennuksessa on lämmön talteenotolla varustettu huoneistokohtainen ilmanvaihtojärjestelmä.

Sähkö

Yhtiö liitetään Fortumin sähköverkkoon.

ATK

Kohteessa on Elisan Valokuituverkko. Perustajaurakoitsija ei tee operaattoreiden kanssa sopimuksia, vaan asukkaat tekevät ne itse.

Muut

Valokuituverkkoon kuuluu kaapeli-tv.

 

MUUTOSTYÖT

Ostajan halutessa muutoksia huoneistossa on hänen otettava mahdollisimman aikaisessa vaiheessa yhteys myyntiä hoitavaan tahoon. Muutoksissa on huomioitava suunnittelu- ja rakentamisaikataulun sallimat puitteet. Oikeus vähäisiin teknisiin muutoksiin pidätetään.
PÄÄURAKOITSIJA

Mangrove Oy

 

ARKKITEHTISUUNNITTELU

Arkkitehtisuunnittelu Hannu Vaisto

 

RAKENNESUUNNITTELU

Insinööritoimisto Markku Haapanen Ky

 

LVI-SUUNNITTELU

Kaartecno Oy

 

SÄHKÖSUUNNITTELU

Rejlers Oy Talotekniikka

 

Rakennustapaselostus on tarkoitettu yleisluontoisen tiedon antamiseksi. Rakennusliike pidättää oikeuden vaihtaa rakenteita ja materiaaleja toisiin samanarvoisiin sekä tarvittaessa täsmentää arkkitehtisuunnitelmissa esitettyjä mitoituksia. Oikeus vähäisiin teknisiin muutoksiin pidätetään. Hormien, kotelointien ja alaslaskettujen kattojen paikat ja mitat saattavat muuttua LVIS-teknisistä seikoista johtuen. Kohde rakennetaan rakennuslupaa haettaessa voimassa olleiden rakentamismääräysten mukaisesti. Tietoa rakentamismääräyksistä ja niiden muuttumisesta saa mm.Ympäristöministeriöstä (www.ymparisto.fi) tai paikallisesta rakennusvalvonnasta.

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää kohteesta!

Bravo Kiinteistönvälitys
Linnankatu 1 A 2
20100 Turku
puh. 0503434877 / Petri Ingman
email: petri.ingman@bravo.fi